Over ons

Onze historie

Autobedrijven Verdonk is al jaren lang dé specialist in de omgeving van Veldhoven. Kom alles over ons te weten!

In september 1930 kwam Antoon Verdonk als kapper en smid zijnde op het idee om zich te gaan verdiepen in automobielen. Veldhoven was in die tijd per slot van rekening een gemeente waar maar liefst al negen automobielen rond reden en hij had toen al de visie dat als de gemeente Veldhoven zou gaan  groeien er dit er veel meer zouden kunnen worden. Er werd een pand gekocht op de Locht in Veldhoven met een grote schuur waar wel zeker twee auto’s in konden want zijn zoon Toon stond al in de startblokken om bij zijn vader aan de slag te kunnen gaan.

Na een paar jaar in 1937 sloeg het noodlot toe en werd de woning van de familie Verdonk totaal verwoest door brand. Er werd naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe locatie want het bedrijf begon harder te groeien en werd de Dorpstraat 205 in Veldhoven het nieuwe adres waar een nieuwe woning werd gebouwd met een echte werkplaats en smeerput.

In de oorlogsjaren konden de werkzaamheden niet vorderen omdat de werkplaats in beslag werd genomen door Duitse militairen die er een opslag van hadden gemaakt en Toon Verdonk kon zijn werk niet voort zetten. In de periode die na de oorlog volgde werd Toon  ernstig ziek en werd zijn zoon Nico van de ambachtsschool gehaald als 15 jarige jongen omdat per per slot van rekening iemand de kost moest verdienen. Nico zette zich dag en nacht in om zijn droom en doel te verwezenlijken.

Na jaren van hard werken begon het vruchten af te werpen en werd hij benaderd door de familie Jonkers destijds Renault dealer in Eindhoven om Renault te gaan verkopen dit klonk hem als muziek in de oren een echt dealercontract dat was een van zijn doelen. Het ging voortvarend en naast zijn eerste monteur kwamen ook zijn broers in het bedrijf werken en groeide het uit tot een familie bedrijf met diverse medewerkers.

Na uit het pand gegroeid te zijn aan de Dorpstraat werd in 1980 een nieuwbouw gepleegd aan de dominee Rossweg en werd het pand aan de Dorpstraat volledig verbouwd tot showroom. Inmiddels had er een uitbreiding plaats gevonden aan de Onze Lieve Vrouwendijk met het merk Peugeot en later ook Mitsubishi . Na een aantal jaren wilden  de broers van Nico uit het bedrijf en werd het bedrijf in 1993 overgenomen door Toon en John de zonen van Nico. Beide broers zijn ondernemend als vader en elke dag in de running met hun bedrijf, om  voor hun klanten en medewerkers  een 100 jarig familie autobedrijf op de kaart te zetten. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een meerdere merken specialist met als hoofdmerk Renault en Merkspecialisme in Peugeot en Citroën.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×